sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Punarapuleivos & wasabimajoneesia

Silloin kun saa kunniavieraita, on ihana kattaa pöytä lempiastioillaan. Mulla on söpöt pinkit sushilautaset, joita en ole ehtinyt vielä käyttää - halusin keksiä alkupalan, joka täydentäisi lautasen tunnelmaa. Näin se vain meni. Hassua kyllä. Lopputulos oli itse asiassa todella raikas ja herkullinen!





              PUNARAPULEIVOKSET 2 kpl






150 g punaravunpyrstöjä
100 g tuorejuustoa
½ dl turkkilaista jogurttia
tuoretta korianteria
sweet chilikastiketta
1 limen mehu
loraus hummerifondia
2 liivatelehteä
mustapippuria, suolaa
saaristolaisleipää

oliiviöljyä
wasabia
majoneesia






Aloita painamalla saaristolaisleivästä Ø 6cm rengasmuotilla pohjat. Kostuta pohjat limen mehulla. Paina leipä muottiin alimmaiseksi, vuoraa muotti leivinpaperilla. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pilko ravunpyrstöt (säästä muutama koristeeksi), silppua korianteri, yhdistä. Lisää tuorejuusto ja jogurtti. Kiehauta puolen limen mehu ja hummerifondi, liuota puristellut liivatelehdet mehuun. Jäähdytä hetki. Mausta sweet chilikastikkeella, mustapippurilla, kaada liivateseos rapumassaan. Tarvittaessa voit lisätä suolaa. Kaada massa varovasti muotteihin, paina pintaan vielä koristeeksi muutama kaunein pyrstö. Hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Murenna saaristolaisleipäpala pieniksi murusiksi ja paista niitä hetki oliiviöljyssä. Anna valua leivinpaperin päällä - älä peitä, jotta pysyvät rapeina. Yhdistä wasabi ja majoneesi.

Koristele tyylilläsi. Wasabimajoneesi sopii suunnattoman hyvin täydentämään makuja ja on todella kauniin vaaleanvihreää - leipämuruset kaikessa rapeudessaan olivat ihan piste iin päälle. Alkudrinkin hölskyttelin Natural Yoghurt Bols likööristä, vodkasta, tuorekurkusta, limestä ja rosmariinista.








Tack kära Mayyan för ditt underbara sällskap!