lauantai 22. joulukuuta 2012

Rocky road kirsikkaolutkrokantilla



Suloinen joulu lähestyy kovaa vauhtia. Vielä ehtii tekemään itse namusia vaikka naapureille vietäväksi, jos malttaa itse olla syömättä kaikkia. Tämän reseptin olen joskus löytänyt Sinebrychoffin sivulta, onneksi tulostin sen, koska sen jälkeen reseptiä ei enää siellä ollut jostain syystä. Mikä sen ihanampi ajatus kuin, että sulaan suklaaseen piilottelet mieleisiäsi aineksia - voit käyttää kaikki herkut mitä kaapin kätköistä löydät. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin paljon mausteita, itse en nähnyt niitä tarpeelliseksi, mutta idea olutkrokantista oli se, mikä sai minut ihastumaan juuri tähän reseptiin - naminami!





    ROCKY ROAD






1 pullo kirsikkaolutta
1 dl tummaa sokeria




100g maitosuklaata
200g tummaa suklaata
murrettuja keksejä
säilykekirsikoita
pieniä vaahtokarkkeja
Falksalt sormisuolakiteitä








1. Keitä sakea siirappi oluesta ja sokerista. Kaada siirappi pellille leivinpaperin päälle ja paista hetki 200C asteessa, kunnes siirappi kovettuu. Murra krokantti pieniksi paloiksi.

2. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kaikki muut ainekset ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ensi kerralla jättäisin vielä pintaan muutaman kauniin valkoisen vaahtokarkin. Anna kovettua kylmässä. Leikkaa näteiksi palasiksi.






Voit käyttää myös popcornia, pähkinöitä, rusinoita, mantelia, kuivattuja karpaloita, piparkakun murusia, toffeekarkkipalasia, Marianne karkkeja, riisimuroja... Mitä vielä?


Herkullista joulua, syökää ihmeessä epäterveellisesti!

1 kommentti:

Leonida kirjoitti...

Jopas näyttää herkulta, nam!

Ihanaa ja rauhallista joulua koko perheelle!