Ensi kesänä lähden elämäni ensimmäiselle New Yorkin matkalle.. Aah. Ihana päästä sinne syömään ja shoppailemaan. Lomamatka mielessä suunnittelin menun ja kattauksen pöytään, kun meillä oli ystäväperhe kylässä.
PAHOLAISEN HILLO
1 tlk hyviä kuorittuja tomaatteja
1 tlk hyviä kuorittuja tomaatteja
1 punainen makea suippopaprika
2-3 chilipalkoa
4 valkosipulinkynttä murskattuna
4 valkosipulinkynttä murskattuna
suolaa, pippuria, timjamia
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl hillosokeria
1 dl hillosokeria
Aloita pilkkomalla paprika ja chili. Laita kattilaan muut ainekset paitsi etikka ja hillosokeri - keitä noin puoli tuntia. Mausta etikalla ja lisää sokeri. Keitä vielä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Purkita. Naminami!!!
***
MARINOIDUT PUNASIPULIT
3 söpöä punasipulia ohuina renkaina
3 rkl punaviinietikkaa3 söpöä punasipulia ohuina renkaina
0,75 dl sokeria
oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria
Aineet yhdistetään ja annetaan marinoitua vähintään pari tuntia - nämäkin voit hyvin valmistaa edellisenä päivänä.
***
pieni valkokaali raastettuna
puolen sitruunan mehu
1 rkl sokeria
majoneesia
turkkilaista jogurttia
suolaa
raastettua tuoretta piparjuurta
lehtipersiljaa silputtuna
Coleslaw salaatin itkettämisen voit tehdä edellisenä päivänä. Eli lisää kaaliraasteen joukkoon sitruunan mehu ja sokeri. Anna parkua jääkaapissa koko yön.
Purista neste pois. Lisää kastike, johon yhdistät sopivasti majoneesia, turkkilaista jogurttia, suolaa, raastettua piparjuurta ja silputtua lehtipersiljaa.
***
HAMPURILAISSÄMPYLÄT
5 dl vettä
1,2 dl maitoa
50g hiivaa
0,5 dl sokeria
16 dl vehnäjauhoja
3 tl suolaa
4 rkl pehmeää voita
2 munaa
voiteluun
1 muna
1 tl vettä
mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi, lisää hiiva ja sokeri. Seisota noin 5 minuuttia.
Sekoita keskenään jauhot, suola ja nypi sekaan voi.
Riko munat vesihiivaseokseen ja yhdistä jauhojen kanssa. Vaivaa taikinaa, kunnes se kiinteytyy. Kelmuta taikinakulho ja anna kohota noin tunti.
Leivo jauhoitetulla alustalla kauniita sämpylöitä, peitä liinalla ja kohota vielä kunnolla, noin tunti.
Laita kylmään uuniin kulho, jossa on vettä ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
Voitele sämpylät muna-vesiseoksella, ripottele seesaminsiemenet pinnalle ja paista uunissa noin 30 minuuttia.
***
1000 g naudan paistijauhelihaa
2 munaa
valkopippuria, maustepippuria, suolaa
tuoretta basilikaa silputtuna
tomaattia kuutioituna
chiliä, valkosipulia
pinnalle Glaze grillikastiketta
Sekoita ainekset ja muotoile noin 14 pihviä, muista että pihvit kutistuvat kovasti. Itse tein 10 cm halkaisijalla. Uuniin 200 asteeseen. Noin 15 minuuttia. Lisäksi paistoin uunissa pekonit rapeaksi.
Nyt kokoamaan: herkullinen, tuore sämpylä, majoneesia, amerikkalaista sinappia, rapeaa jääsalaattia, pihvi, raastettua tuoretta piparjuurta, cheddarjuustoviipale, pekonia, tomaattia, herkkukurkkua ja iso läjä paholaisen hilloa.. Muhkea sämpylä keihästetään vielä jättikatkarapuvartaalla. Kaveriksi coleslawta, marinoituja sipulirenkaita ja rapeita ranskalaisia.
Poikani totesi, että se oli hänen elämänsä paras hampurilainen, vastasin, että niin oli äidinkin elämän.
Kylläpä tekisi mieli syödä vielä yksi tuollainen!
Ja arvaa mitä - tää tarina oli mun ihan, ihan ensimmäinen bloggauskokemus. Toivottavasti tykkäsit. Mulla ainakin oli kivaa! Ja jatkoa seuraa pian...
6 kommenttia:
Tykkäsin! Tervetuloa :)
Kiitos Minttumaari, sulla on ihania kuvia ja ajatuksia - rakastan sun blogin nimeä - hetkien helminauha...
Mä odottelen jo malttamattomana seuraavaa postausta! :)
Kiitos Sari, sun elämä on uskomattoman kaunista!
Herkullista ja niin kaunista.
Kiitos Kirsi-Helena :) Toivottavasti piipahdat jatkossakin. Elämä on yhtä herkuttelua.
Lähetä kommentti