sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Riimihärkää

Rakastan laadukasta lihaa - kuten niin kovin moni muukin, joten suussa sulava riimihärkä naudan sisäfileestä on kevään ylioppilaan tai ripille juuri päässeen juhlapöydän taattu katseenvangitsija. Tämä ei tosin ole mikään viime hetken tarjoiluvinkki, sillä valmistukseen saat varata vähintään viisi päivää.





 



RIIMIHÄRKÄ



1 kg naudan sisäfilettä
4 rkl merisuolaa
3 rkl hienoa sokeria
rouhittua mustapippuria
timjamia
salviaa

parmiggianoa
rucolaa






1. Leikkaa sisäfileestä mahdollisimman tasainen hyvä pala, poista kalvot.

2. Mausta sydämellä, älä reseptillä. Hiero mausteet hellästi lihan pintaan.

3. Laita file paistopussiin tiiviisti ilmat pois pyörittäen. Laita sopivassa astiassa jääkaappiin vuorokaudeksi, 24 tunnin päästä käännä file ympäri ja anna maustua vielä toinen vuorokausi.

4. Kahden vuorokauden päästä - ota liha pussista, kuivaa se talouspaperilla, suolaa kevyesti ja kääri tiukasti folioon. Tämän jälkeen file saa levätä 3 vuorokautta jääkaapissa.

5. Viiden vuorokauden päästä laita file foliossa pakastimeen kovettumaan, jotta sitä on helpompi leikata. Tämä vie ainakin noin 5 tuntia, mutta voit hyvin tehdä riimihärän pakastimeen jo viikkoja aiemmin ja ottaa sen juuri ennen tarjollepanoa sulamaan hieman. Varaa leikkuuseen kuitenkin tarpeeksi aikaa, sillä lihanleikkuu on jäisenä melko aikaa vievää. Leikkaa muutaman millin paksuisia viipaleita.

6. Asettele viipaleet kauniisti tarjolle, vuole parmiggianosta lastuja ja heittele huolettomasti muutama rucolan oksa vielä härän päälle.








Ohjeistusta löysin mm. tästä Nicolen reseptista:

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/60818/Riimih%C3%A4rk%C3%A4/


Ei kommentteja: