keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Hummus

Aaaaah - hummus. Miten se voikin olla kaikessa yksinkertaisuudessaan niin taivaallisen hyvää. Voit tehdä siitä sitruunaisen raikasta tai valkosipulisen voimakasta - fiiliksen ja seuran mukaan. Resepti on kutakuinkin maailman helpoin. Sekoittimeen vaan - surr surr -  ja ei kun dippaamaan.







HUMMUS




1 prk kikherneitä
oliiviöljyä
1 sitruuna
n 2-3 rkl tahini seesaminsiementahnaa
(2 valkosipulin kynttä)
suolaa tarvittaessa
paprikajauhetta koristeluun
pinnalle lisää oliiviöljyä






Ota muutama nätti kikherne syrjään ennen kuin kaadat loput valutetut kikherneet tehosekoittimeen. Purista sekaan yhden sitruunan mehu (tai vähemmän - makusi mukaan), lisää aluksi hieman yli puoli desiä hyvää oliiviöljyä, tahinitahna (ja puristetut valkosipulin kynnet, jos niitä haluat käyttää). Surruttele tehosekoittimessa sekaisin, lisää oliiviöljyä sitä mukaa kun rakenne ja maku sitä mielestäsi vaatii. Myös tahinia voit lisätä, jos se ei maistu tarpeeksi.

Valitse täydellinen kulho, johon pyöräytät hummuksen kauniisti. Ripottele pinnalle hieman paprikajauhetta, valuttele muutamia oliiviöljykierteitä ja asettele syrjään otetut kikherneet keoksi keskelle.







Dippaile hyvää tuoretta vaaleaa leipää hummukseen ja nauti mahtavassa seurassa.








2 kommenttia:

Leonida kirjoitti...

Oih, kuulostaa erityisen hyvältä ja kuvat etenkin näyttävät herkullisilta. Tänään korkkasimme purkkihummuksen, jonka nappasin mukaan juuri ennen kaupan kiinni menoa - arvaa olisinko vaihtanut oitis tämän kanssa. :)

KistiKoo kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Leonida!:) Hummus on minulle suhteellisen uusi tuttavuus, oikeastaan vuosi sitten se alkoi tulemaan vastaan vähän joka paikassa ja siitä innostuinkin niin, että se oli meillä lähes joka menuulla, kun vähänkin vain sopi yhteyteen. Kaupan valmiita en ole maistanut. Sen jälkeen, kun riittoisan tahinipurkin on ostanut niin melkein muut ainekset löytyvätkin aina kaapista, joten itse tekeminen kyllä varmasti palkitsee.