maanantai 8. heinäkuuta 2013

Pavlova

Pavlova on aivan unelmajälkkäri - marenkia, kermavaahtoa ja ihania kesän marjoja. Usein jää valkuaisia käyttämättä, kun tekee jädeä tai crème brûléeta, pakastan ne myöhempiä herkkuja varten. Juhannuksena kokoonnuimme ihanaisten naisten kanssa meille syöpöttelemään ja höpöttelemään ennen kuin suuntasimme kukkaseppele päässä niitylle taikoja tekemään.





         PAVLOVA


  

6 kananmunan valkuaista
3,75 dl Siro erikoishienoa sokeria
3 tl maissitärkkelystä
1,5 tl sitruunan tai limen mehua

kakun päälle

3 dl kermaa vaahdotettuna
vaniljasokeria
marjoja tai hedelmiä
mintunlehtiä
tomusokeria








1. Laita uuni 125 asteeseen lämpenemään. Piirrä leivinpaperin nurjalle puolelle haluamasi kokoinen ympyrä avuksi, peitä pelti leivinpaperilla. Ota huomioon, että marenki hieman leviää uunissa eli ethän tee liian isoa ympyrää.

2. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi mielellään yleiskoneella. Lisää noin puolet sokerista vaahtoon koko ajan vatkaten. Sekoita maissitärkkelys loppuun sokeriin ja lisää vähitellen loputkin vaahtoon. Anna yleiskoneen pyöriä kunnes marenki on kauniin kiiltävää ja valkoista. Lisää viimeiseksi edelleen vatkaten sitruunan tai limen mehu.

3. Levitä pohjaksi ohuelti marenkia ympyrän sisään. Nostele pohjan päälle kekoja vierekkäin ikään kuin korkeaksi pesäksi, jonka sisään jää syvennys täytteitä varten. Mielestäni tämä näyttää kivemmalta, kun on vähän kyhätyn näköinen, mutta jos tykkäät mieluummin pursottaa tyllalla kauniit kruunut, niin tee se ihmeessä. Kukin tyylillään. 

4. Paista uunin alatasolla noin 1h 30 min, varoen, ettei marenki ala tummumaan päältä.

5. Tässä tärkeä juttu - älä koskaan lähde siirtämään Pavlovaa liian aikaisin pelliltä, se menee hurjan helposti rikki ennen kuin on ehtinyt vähän kovettua. Eli anna rauhassa jäähtyä.

6. Juuri ennen tarjoilua vatkaa kerma, makeuta se halutessasi vaniljasokerilla, koristele tuoreilla kesän marjoilla ja mintunlehdillä. Ripottele tomusokeria viimeiseksi pintaan.


 


 




Lisää loistavia Pavlova vinkkejä löytyy esimerkiksi tästä linkistä.

http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2012/04/marenkitorttu-eli-pavlova-olivian.html   

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Oi, miten kaunis ja herkullinen!:) Rakastan marenkia, ja varsinkin pavlova on suosikkejani.:)

KistiKoo kirjoitti...

Kiitos kommentistasi :) Nyt vaan Pavlovaa tekemään - niin helposti marjoja tarjolla tähän aikaan kesästä. Nami.