Menu oli Välimeren itäisimpien maiden ja Lähi-Idän keittiöiden inspiroima meze, ehkä ripauksella Kreikkaa, Turkkia, Kyprosta, Libanonia, Egyptiäkin. Alkuun tarjoilin drinkin, johon oli käytetty Joghurt Bols likööriä, vodkaa, kurkkua, limeä, minttua ja basilikaa. Aivan mahtavan raikas aperitiivi. Kaikki me tytöt tykättiin.
Mezeaterialla söimme grillattua karitsan paahtopaistia, kanasouvlakia ja mausteista makkaraa. Olin tehnyt tsatsikin, hummuksen, baba ganoushin, taboulehin, fenkoli slaw salaatin ja focaccian itse. Lisäksi oli aitoa kreikkalaista fetaa ja dolmadeksia. Keli oli mitä täydellisin ulkona syömiseen.
Reseptit täältä: Hummus Tsatsiki Focaccia
Laseistamme löytyi valikoima kevyitä raikkaita oluita - italialaista Peronia, espanjalaista Estrellaa, kyproslaista Keoa, meksikolaista SOLia ja Coronaa. Nautimme myös jääkylmää ranskalaista Louis Massing shampanjaa ja vielä jälkiruoan kanssa chileläistä Fresitaa.
Jälkiruoaksi tein kovin marjaisan marenkiunelman Pavlovan, mihin reseptin löydät täältä: Pavlova
Ihana juhannus!
2 kommenttia:
aivan ihanat juhannustarjoilut teillä!
rakastan kaikkia noita teidän menussa olleita makuja, aivan täydelliset herkut, kiitos kun jaoit :)
Kiitos kommentista Elisa! Kyllähän näitä on mukava jakaa, kun vaan löytää sen ajan. Tulin juuri Kreikasta, siellä syötiin kyllä paljon huippuihania ruokia. Mukavaa kesän jatkoa!
Lähetä kommentti