sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Konjakkinen kirsikkahillo

Rakkaudella itse tehtyä konjakilla maustettua kirsikkahilloa ja juustokakkua - miltäs kuulostaa - melkoisen herkullinen yhdistelmä aikuiseen makuun. Viime kesänä tehtyjä hilloja en meinannut millään raaskia syödä, kun se oli niin hyvää, säästelin parempiin pitoihin - mutta onneksi nyt uusi kirsikkasato on kypsynyt ja saa taas tehdä uuden satsin. Ole nopea, älä myöhästy - kohta tämänkin vuoden sato on syöty, et halua jäädä ilman tätä kesämuistojen makuista herkkua.





KONJAKILLA MAUSTETTU KIRSIKKAHILLO




2 kg kypsiä meheviä kirsikoita
1 dl vettä
1 kg hillosokeria

(loraus konjakkia)

1. Huuhtele kirsikat, poista kannat. Kivien poistamiseen suosittelen lämpimästi hommaamaan kuvassa näkyvän kirsikankiven poistajan, toimii loistavasti ja kivien poisto on äärimmäisen nopeaa. Joskus olen käsin poistanut ja meinas kyllä usko loppua.

2. Kuumenna vesi ja kirsikat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kuori koko ajan pintaan nousevaa vaahtoa. Lopuksi voit lorauttaa joukkoon konjakkia makusi mukaan, älä sitten enää keittele.

3. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia.

4. Annostele hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje kannet hyvin. Nosta purkit jääkaappiin, kun ovat jäähtyneet. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa.


Tarjoa kirsikkahilloa vaikka mudcaken kanssa, reseptini löydät täältä:

Mudcake & kirsikkahilloa


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mistä tuollaisen kiven poistajan voi ostaa ?