keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Mango-passion uunijäätelö

Pääsiäisen namupalaksi valitaan raikas uunijäätelö, joka kätkee sisäänsä rapean, hennon kääretorttupohjan, lempeää mangojäätelöä, kirpeää passionhedelmää ja joka hunnutetaan samettisen pehmeällä italialaisella marengilla.




MANGO-PASSION JÄÄTELÖ








3 keltuaista
0,5 dl Siro sokeria
0,5 dl glukoosisiirappia
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
vaniljatangon sisus
1 prk Semper mangososetta
0,5 dl Bols Passion Fruit likööriä
2 dl eila kevytmaitoa




1. Vatkaa yleiskoneessa keltuaiset ja sokeri tiiviiksi vaahdoksi. Lisää glukoosisiirappi valmiiseen vaahtoon edelleen vatkaten.
2. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta se vaniljasokerilla ja vaniljatangon sisuksella.
3. Yhdistä vaahdot, lisää loput ainekset (mangosose, Bols Passion Fruit likööri ja kevytmaito) vaahtoihin.
4. Laita massa jäätelökoneeseen kunnes se paksuuntuu. Aloita nyt tekemään kääretorttupohjaa.
5. Pakasta jäätelö rasiassa.


KÄÄRETORTTUPOHJA

4 munaa
1,5 dl  Siro sokeria
0,75 dl perunajauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
3. Kääntele jauhoseos siivilän läpi munasokerivaahtoon.
4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Paista 200°C noin 10 minuuttia.
6. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle.
7. Leikkaa lasilla tai stanssilla sopivan kokoisia pohjia jäähtyneestä kääretorttulevystä.



ITALIALAINEN MARENKI

75 g valkuaista (3 isoa munaa)
15 g Siro sokeria

140 g Siro sokeria
65 g vettä

vaaka
lämpömittari

1. Laita valkuaiset ja sokeri (15 g) yleiskoneeseen. Vatkaa vahvaksi vaahdoksi.
2. Keitä 140 g sokeria ja 65 g vettä kattilassa, niin kauan kunnes se saavuttaa 124 °C lämpötilan. Tässä tarvitset ehdottomasti lämpömittarin.
3. Lisää sokeriliemi valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten yleiskoneella. Anna koneen pyöriä niin kauan kunnes marenki on jäähtynyt. Kuuma sokeriliemi kypsyttää valkuaisen ja se on valmista nautittavaksi tälläisenään.
4. Laita pursotuspussiin, josta voit sitten pursottaa annoksien päälle haluamasi kuvion.




UUNIJÄÄTELÖT






Savoiardi keksejä tai kääretorttupohjaa
Bols Passion Fruit likööriä
valkosuklaata rouhittuna
kypsää mangoa kuutioituna
mangojäätelöä
passionhedelmää
italialaista marenkia







Kokoa jälkkäri kauniiseen lasiin tai kuppiin.

1. Alimmaiseksi kääretorttupohja, joka kostutetaan Bols Passion Fruit liköörillä, lapsille voit käyttää sokerivettä tai mehua.

2. Lisää sen päälle valkosuklaarouhetta, pieniä mangokuutioita, passionhedelmää ja iso pallo mangojäätelöä.

3. Hunnuta italialaisella marengilla ja tohota kullanruskeaksi.

4. Koristele vielä pinta passionhedelmällä. 


        Herkullista pääsiäistä!  



Ei kommentteja: