tiistai 8. huhtikuuta 2014

Täytettyä salviabroileria, piparjuuri-yrttiperunapyreetä, vihreää tankoparsaa, tomaattivinegrettiä


Mitä sinulle tulee mieleen sanasta kotiruoka? Äidin mehevä, mausteinen makaroonilaatikko vaiko Mummon tuntikausia muhinut suussa sulava karjalanpaisti.. Näitä lapsuudessa kotona syötiin. Arvostin jo silloin kaikkea itse tehtyä ruokaa - arkistakin, kotiruoka oli Äidiltä välittämisen ja rakkauden osoitus meille siskoksille. 

Ruokailu on se päivän suuri hetki - se saattaa perheen yhteen ja antaa herkulliset puitteet päivän tapahtumien läpikäyntiin. Kistin Keittiössä kokataan usein kotiruokaa. Inspiraatio löytyy ahkerasti seuratuista kokkiohjelmista, ruokalehdistä, ravintolakäynneistä. Myös visuaalisuus on minulle tärkeää, kauniit astiat ja ruoan houkutteleva esillepano lisäävät suuresti ruokanautintoani. Kotiruokani on aina sydämellä valmistettua puhdasta ruokaa, johon raaka-aineet valitaan mielellään läheltä. 

                        Tervetuloa meille syömään.







TÄYTETTYÄ SALVIABROILERIA





4-6 kpl broilerin ohut fileeleikettä, Atria (Hyvää Suomesta) 
9 viipaletta kylmäsavuhärkää
Järvikylän salviaa (Hyvää Suomesta) 
buffalomozzarellaa
korppujauhoja
suolaa
mustapippuria

1 kananmuna, Kultamuna (Hyvää Suomesta) 
Valion hyla voita paistamiseen (Hyvää Suomesta) 





1. Levitä leikkuulaudan päälle kelmu, jonka päälle levittelet broilerinfileet suorakaiteen muotoon. 

2. Pippuroi fileet kevyesti. Sommittele filepedille salvian lehtiä, kylmäsavuhärkää, mozzarellaa ja päälle vielä muutama salvian lehti.

3. Rullaa levy tiiviisti ja varoen kelmun avulla kuin kääretorttu. Laita kääryle hetkeksi jääkaappiin.

4. Keskity tässä välissä lisukkeiden tekoon. Meillä syödään tänään tämän keväisen ruoan kanssa piparjuuri-yrttiperunapyreetä, vihreää tankoparsaa ja tomaattivinegrettiä.

5. Kun lisukkeet ovat hyvällä mallilla, jatka salviabroilerin kanssa. Jauha kuivahtaneista maalaisleivän kannikoista korppujauhoja. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

6. Riko muna toiselle lautaselle, levitä korppujauhoseos toiselle. Kieritä broileripötkylä ensin kananmunassa, sitten korppujauhossa.

7. Paista rulla voissa kauttaaltaan, alenna lämpöä ja laita kansi päälle, jotta saat koko kääryleen kypsymään sisältä.

8. Friteeraa muutama salvian lehti öljyssä ja paahda pari lusikallista pinjansiemeniä annoksiin koristeeksi.

9. Anna rullan hetken vetäytyä ennen kuin leikkaat sen parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. 





























PIPARJUURI-YRTTIPERUNAPYREE

500g jauhoista perunaa
1 dl Valion hyla kuohukermaa (Hyvää Suomesta) 
1-2 dl Valion eila maitoa (Hyvää Suomesta) 
50 g Valion hyla voita (Hyvää Suomesta) 
suolaa
sokeria
raastettua piparjuurta
Järvikylän lehtipersiljaa ja rucolaa (Hyvää Suomesta) 

1. Kuori perunat ja leikkaa puoliksi. 
2. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
3. Kaada vesi pois, nosta kattila hetkeksi liedelle, jotta vesi haihtuu perunan pinnalta.
4. Poista kattila liedeltä, survo perunat, lisää voi, suola ja ripaus sokeria. 
5. Laita kerma ja maito pieneen kattilaan, kuumenna. Lisää maito-kerma seosta vähän kerrallaan perunasurvokseen, kunnes pyree on sopivan paksuista.
6. Mausta runsaalla vastaraastetulla piparjuuriraasteella ja yrttisilpulla.


TOMAATTIVINEGRETTI




3 kypsää kotimaista tomaattia
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
1 rkl sherryviinietikkaa
1 rkl hunajaa
sormisuolaa

lisäksi
miniluumutomaatteja

1. Kalttaa tomaatit, poista siemenet ja neste.
2. Laita tomaatinliha oliiviöljyn, sherryviinietikan, hunajan ja suolan kanssa kulhoon, sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. 
3. Halkaise sekaan miniluumutomaatit.




Kaunista, raikasta, keväistä rakkautta lautasella - hellyydellä valmistettua sunnuntaikotiruokaa, johon raaka-aineet löytyivät suurimmaksi osin hyvinkin läheltä. 






Hyvää Suomesta, ruokaa omasta maasta -merkki takaa, että tuote on lähes kotimaista. Merkin saa pakkaukseen, kun tuote on valmistettu ja pakattu Suomessa sekä raaka-aineesta vähintään 75% on suomalaista. Kuitenkin lopputuotteessa kaiken lihan, kalan, kananmunan ja maidon on oltava 100% suomalaista. Lisäksi yhden ainesosan tuotteen on oltava 100% suomalaista. Todellisuudessa täysin tai miltei täysin kotimaista raaka-ainetta on tuotteissa niin paljon, että merkittyjen raaka-aineiden kotimaisuusaste on tällä hetkellä noin 95%. 






Ei kommentteja: