torstai 7. marraskuuta 2013

Croque Madame muffinssit

Juuri sinä täydellisenä, kauniina viikonloppuaamuna, kun maailma hymyilee, eikä ole kiire minnekään, on ihana nousta hemmottelemaan rakkaita herkullisella aamiaisella. 

Löysin kerran sattumalta kanavia surffatessani tunnelmallisen kokkiohjelman nimeltä "Pieni keittiö Pariisissa", jossa suloinen, pieni Rachel Khoo teki houkuttelevan näköisiä Croque Madame muffinsseja. Reseptin helppous ja toisaalta erikoisuus jäi mieleen. Raaka-aineet melkein löytyvät aina valmiiksi jääkaapista, eikä tekeminen vaadi mitään ihmeellistä ponnistusta - näitä piti ehdottomasti kokeilla. Tässä muffinssit Kistin tapaan.



  

CROQUE MADAME MUFFINSSIT 




8 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
voisulaa
savukinkkua tai paistettua pekonia
8 pientä kananmunaa
Parmiggiano reggiano raastetta

Bechamel:

1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
suolaa
muskottipähkinää
mustapippuria
dijon-sinappia
(Aurajuustoa)




Aloita valmistamalla bechamel. Sulata kattilassa voi, lisää jauhot, anna kiehahtaa, mutta älä ruskista. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Kiehauta miedolla lämmöllä sekoitellen noin viisi minuuttia. Lisää dijon ja murustettu aurajuusto.

Paista pekoni, jos käytät sitä kinkun sijasta.

Leikkaa paahtoleipäviipaleista kuoret pois. Kaulitse leivät ohuiksi ja voitele molemmin puolin voisulalla.

Painele leipäviipaleet muffinssivuokiin. Laita pohjalle reilusti rapeaa pekonia tai voimakasta kinkkua. Riko kananmuna leivän sisälle, mutta ole varovainen, ettei valkuainen täytä koko leipää, haluathan saada bechamelinkin vielä mahtumaan. Itse rikoin munat ensin eroitellen valkuaisen lasiin. Kaadoin keltuaisen muffinssin sisälle ja nostelin lusikalla valkuaista sen verran kuin sain mahtumaan. Viimeiseksi nostele pari lusikallista kastiketta munan päälle ja raasta runsaasti parmesanjuustoa kuorrutukseksi.

Paista 180°C asteessa noin 15 minuuttia, tällöin keltuaisen pitäisi jäädä valuvaksi, paista vielä viisi minuuttia, jos haluat kovan keltuaisen.






Tarjoa kirsikkatomaattien, basilikan ja esimerkiksi passionhillon kanssa - nauti parhaassa, rakkaassa seurassa!






2 kommenttia:

Prisca kirjoitti...

Hmmm... pitäiskö kokeilla huomen aamuna. Meinasin ihen perus croque madamet tehdä, mutta tää on hauska.

KistiKoo kirjoitti...

No kokeilitko Prisca? Tosi makee idis munkin mielestä, harmittaa ihan etten ite keksiny ;)