Niin helppo resepti ja tuoreena todella herkullista. Alkuperäisessä reseptissä oli oliivinpaloja, joita voit toki käyttää, itse jätän ne useimmiten pois, kun niin monet eivät niistä tykkää. Voit myös lisätä leipään mielesi mukaan lähes mitä vaan - kirsikkatomaatteja, juustoa, sipulirenkaita - just as You like it!
FOCACCIA
taikina:
4 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
1 l vehnäjauhoja
2 tl merisuolaa
1 rkl sokeria
1 dl oliiviöljyä
pinnalle:
tuoretta rosmariinia, tuoretta timjamia, sormisuolakiteitä ja runsaasti oliiviöljyä
Sulata hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja sokeri. Ala alustamaan jauhoja vähitellen taikinaan. Viimeisenä lisää oliiviöljy pienissä erissä. Näin helppoa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Levitä kohonnut taikina uunipellille oliiviöljyllä voidellun leivinpaperin päälle - kohota uudelleen. Tee kohonneeseen leipään reikiä, valuta päälle oliiviöljyä, ripottele suolaa ja levittele tuoreet yrtit tasaisesti.
Paista n. 20 minuuttia 200 C asteessa. Valuttele lämpimälle leivälle lisää oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti