perjantai 11. toukokuuta 2012

Minttusuklaakakku

Tästä syntisestä suklaakakusta ei yleensä jää kukaan kylmäksi. En kehoita ketään miettimään kaloreita, niitä on paljon, tämä on sitä täyttä itseään. Alkuperäinen resepti tarttui elämääni Pirkka-lehden toukokuun numerosta vuodelta 1997, aika monta kymmentä näitä on tullut sen jälkeen leivottua. Kakku on kaiken herkullisuuden lisäksi vielä hurjan helppo tehdä ja säilyy hyvin!







                           MINTTUSUKLAAKAKKU



400 g taloussuklaata
420 g voita
4,7 dl sokeria
7 keltuaista
2,4 dl vehnäjauhoja
7 valkuaista

Kuorrutus:
200 g minttusuklaata (esim Panda)
1 dl kuohukermaa
25 g voita

Anna voin (420g) ensin hieman sulaa kattilassa, lisää pilkottu suklaa ja sulata tasaiseksi. Nosta kattila pois levyltä. Lisää sokeri, jauhot ja keltuaiset yksitellen taikinaa käännellen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää viimeiseksi varovasti taikinaan. 



Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, voitele ja jauhota vuoka. Tämä kakku kannattaa tehdä 25 cm:een kakkuvuokaan. Paista 175 C asteessa 1 tunti 20 minuuttia. Muista, että uunit ovat erilaisia. Voit myös jättää kakun keskeltä löysemmäksi, jos niin tykkäät, mutta silloin kakku kyllä lässähtää keskeltä, eikä siitä tule niin kaunis. Anna kakun jäähtyä viileässä, kuorrute on helpompi levittää kylmään kakkuun.

Kuorrutteen valmistat sulattamalla minttusuklaan, kerman ja voin kulhossa mikrossa 80%:n teholla 1 minuutin. Sekoita suklaamassa tasaiseksi ja laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Tasoita kakun kannesta hieman reunoja tarvittaessa, kumoa kakku väärinpäin kuorrutettavaksi. Sivele pinta kuorrutteella ja koristele mieleiseksesi. Voit käyttää esimerkiksi marjoja, vuoltua suklaata, sulatettua valkosuklaata kuvioituna, marsipaaniruusuja - ihan mitä haluat.






Ei kommentteja: