torstai 3. toukokuuta 2012

Cake Pops, kakkutikkarit

Tää on nyt niin muotia! Kakkutikkarit! Ei ole tänä keväänä varmaankaan yhtä ainotta lehteä ilmestynyt, jossa näitä ei olisi ollut huutelemassa, että olen herkullinen ja sikasöpö - haluat varmasti maistaa. Juu. Minäkin menin tähän ansaan. Enkä kadu. Ovat kyllä tosi herkkua.





Pläräsin hiiiirmu kasan reseptejä läpi - tämä Leivotaan 01/2012 lehdestä mukailtu resepti miellytti rasvaisuutensa, appelsiininkuoren ja rouhitun suklaan takia. Suosittelen ehdottomasti hommaamaan tähän tarkoitettuja tikkaritikkuja, joita saat 50 tikun pusseissa esim. Confetista http://www.confetti.fi/

Varaudu hykerryttävään (ehkä myös köyhdyttävään) shoppailukokemukseen. Siellä on KAIKKEA, eikä sieltä yksinkertaisesti pysty lähtemään tyhjin käsin pois.  




            CAKE POPSIT


Suklaa-appelsiinikakku:

225g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
1 dl muscovadosokeria
4 suurta huoneenlämpöistä kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl ranskankermaa
2 appelsiinin raastettu kuori
50 g rouhittua tummaa suklaata
korppujauhoja vuoan jauhottamiseen

Lisäksi tarvitset:

200 g hovituorejuustoa
tikkaritikkuja
suklaata, nokare voita
strösseleitä



Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, jatka vielä vatkaamista. Sekoita keskenään ranskankerma, appelsiininkuori ja rouhittu suklaa - yhdistä voivaahtoon. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Kääntele jauhot varovaisesti voivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista noin 1 tunti 180 C asteessa uunin alatasolla. Tarkista kypsyys puutikulla. Taikina jää kosteaksi, muttei saa olla tahmeaa, eikä tarttua tikkuun.





Murustele suklaa-appelsiinikakku kulhoon ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Pyri saamaan seos tahnamaiseksi. Nyt on parasta pyytää lapsityövoima apuun, sillä tässä on hommaa isommallekin porukalle, kun massasta aletaan pyörittelemään kiinteitä palleroita. Massaa saa puristella käsiin aika lailla, jotta pysyvät kasassa. Työnnä tikku keskelle palloja ja asettele tarjottimelle. Laita tarjotin pakkaseen, jotta tikkareihin on helpompi saada suklaakuorrutus. Tästä taikinasta tuli noin 60 tikkaria. Pidin tikkarit pakkasessa seuraavaan päivään ja dippailin ne sulaan suklaaseen aamulla - suklaaseen kannattaa lisätä nokare voita kiillon vuoksi (sen itse unohdin). Lopuksi kastoin tikkarit strösseleihin. Voit myös tehdä valkosuklaalla koristekuvioita pinnalle. Valkosuklaan voi myös värjätä elintarvikevärillä.  
    
              







4 kommenttia:

Leonida kirjoitti...

Nyt lähti kieli matkaan! Ihana resepti!

Voiko muscovadon korvata jollain muulla sokerilla?

KistiKoo kirjoitti...

Moikka - ilman muuta voi. Alkuperäisessä reseptissä oli 2 dl valkoista ja 2 dl raakasokeria. Oman maun mukaan. Tohon kyllä sopii osittain joku tumma sokeri.

Pampuliina kirjoitti...

Blogissani on tunnustus sinulle!

KistiKoo kirjoitti...

Iloinen kiitos, Pampuliina :)