keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Prinsessakakku

Meillä juhlittiin tyttäreni 8-vuotis synttäreitä viikonloppuna. Kyselin jo hyvissä ajoin, että minkä kakun hän haluaa. Minttusuklaakakun ja prinsessakakun välillä käytiin arvontaa pitkän aikaa, kunnes lopulta sitten Rinsessa päätyi tähän vaaleanpunaiseen unelmaan. Kakkutikkareissa kun oli jo suklaata.





Metsästin ystäviltäni täydellisen kakkupohjan reseptiä ja sain SannaM.ltä vinkin kokeilla vanhaa isoäidin "spongecake" reseptiä. Se osoittautui oivaksi ohjeeksi, sillä kakusta tuli äärimmäisen kaunis ja pysyi hyvin kasassa, mikä tässä kakussa on tosi tärkeää.



PRINSESSAKAKKU



Kakkupohja:

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Kaada kiehuva vesi sekaan vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaamista jatketaan vielä 10 minuuttia. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Kääntele jauheseos varovasti muna-sokerivaahtoon.

Laita irtovuoan pohjalle leivinpaperi, voitele ja korppujauhota vuoka.



Paista uunin alatasolla 200C asteessa noin ½ tuntia - muista, että jokainen uuni on erilainen, älä availe uunin luukkua turhaan paistamisen aikana. Peitä foliolla, jos pinta tummuu mielestäsi liikaa. Kokeile kypsyys tikulla.







Kumoa kakkupohja ritilän päälle jäähtymään melko nopeasti paistamisen jälkeen. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.







Täyte:

400 g vaniljarahkaa
3 dl kermaa vaahdotettuna
sitruunan kuorta raastettuna
5 liivatelehteä
1 ½ sitruunan mehu
600 g pakastevadelmia sulatettuna

Pane liivatteet kylmään veteen. Sulata valutetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa sitruunamehua.

Sekoita rahkan joukkoon loppu sitruunan mehu, hiukan jäähtynyt liivateseos. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä rahkaan. Tarkista makeus - käytin valmista vaniljarahkaa, joka on jo makeutettu - koin ettei kakku tarvitse lainkaan sokeria. Muista, että koristeluun käytetään sokerimassaa.

Kaiva kaapin perältä se upea pyöreäpohjainen kulho, jota et ole käyttänyt ikuisuuksiin. Vuoraa se kelmulla ja ryhdy kokoamaan kakkua ylösalaisin. Kansilevyn reunat kannattaa pyöristää. Kostuta mieleiselläsi nesteellä, sokerivesikin käy. Jaa puolet vadelmista ja rahkatäytteestä kansilevylle. Nosta keskimmäinen levy päälle, kostuta ja levitä loput täytteistä. Lopuksi paina pohja tasaisesti kiinni, kostuta. Tiivistä kelmu kakun ympärille ja nosta kylmään vähintään 4 tunniksi hyytymään.

Mielestäni tähän asti on hyvä tehdä jo edellisenä päivänä.








Koristelu:

3 dl vispikermaa
500 g pinkkiä RegalIce sokerimassaa
100 g ruskeaa suklaanmakuista sokerimassaa
elintarvikeliimaa koristeiden liimaamiseen

Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista muovi. Vatkaa 3 dl:a kermaa suht kovaksi vaahdoksi, älä makeuta. Levitä kermavaahto kakun päälle tasaisesti. Kauli sokerimassa tomusokeroidun alustan päällä tasaisen paksuksi ohueksi pyöreäksi levyksi. Varmista, että levy on tarpeeksi iso riittämään kakun ympärille. Mutta sitten - nyt alkaa se inhottavin vaihe.... Ja pelottavin. Sokerimassalevy tulisi saada repeämättä kakun päälle. Hermostuttaa. No huh. Onnistuihan se. Tasoittele massa tasaiseksi pyörittämällä kakkua. Leikkaa helmat pois. Koristele mieleiseksesi.





             Onnea rakas pikku-Anniina!






Tässä vielä vuoden 2011 kiekkohuuman innoittama "tre kronor" kakku :D



Ja vielä yksi.. 






7 kommenttia:

Ira kirjoitti...

Upeampi kuin minka leipomosta saisi!! Olet aivan uskomattoman taitava :D

Leonida kirjoitti...

Kiitos reseptistä, naapurintyttö! Ihanannäköinen kakku tuli. Saisikos cake popsien ohjeen myös??

Massalevyn siirtoon kakun päälle olen saanut vinkin käyttää tomusokeroitua kaulinta. Massa pyöräytetään kaulimen päälle ja siirretään siitä kakun päälle. On toiminut jo useammassakin kakussa...

KistiKoo kirjoitti...

Kiitos Ira :)

KistiKoo kirjoitti...

Täällä käyn läpi kaikkia naapureitani :)

Kakkutikkarit laitan tänne pian, kunhan ehdin kirjoittelemaan. Resepti on Leivotaan lehdestä numerosta 1/2012. Kakkupohjaan tuli appelsiininkuorta, se oli syy miksi valitsin juuri tämän reseptin, noita reseptejä on nyt nimittäin joka ikisessä lehdessä ja nettipalstalla. Ovat niikö muotia hei ;)

Paula kirjoitti...

Kaunis kakku ja ihanat kuvat blogissasi. Mietin, että millähän kameran asetuksilla saa näin hohtavat värit kuviin? Itselläni kuvat onnistuvat parhaiten jos on valoisa sää, mutta sitten harmaalla säällä on myös sen mukaiset kuvat. Varmaan kannattaisi joskus lukea kameran käyttöohjeet ;)

KistiKoo kirjoitti...

Kiitos Paula, tosi hienoja kuviahan sullakin on - kävin kurkkimassa sunkin herkullista blogia. Onhan se niin valaistuksesta kiinni, millaisia kuvia tulee. Enkä taida edes kehdata tunnustaa, että mun kaikki kuvat on otettu puhelimella........ :)

Kiva, että löysit tänne.

Paula kirjoitti...

No, kiitos. Vai puhelimella, oho!