torstai 12. huhtikuuta 2012

Karitsan potkaa & tsatsikia

Lammasta rakastan. Ja Kreikkaa.. Lampaan lihan maku vie ajatukset pieneen suloiseen tavernaan jossain kaukana Kreikan saaristossa hiljaisella rannalla turkoosien laineiden liplattaessa pyöreisiin kiiltäviin rantakiviin. Toinen muisto lampaan lihasta vie mummon pääsiäispöydään. Mummo teki mahtavaa lampaanviulua - nämä karitsan potkat ovat aivan kuin pikkuruisia mummon pääsiäispaisteja. Potkat onnistuivat hyvin ja lihasta tuli suussa sulavan pehmeää.





                KARITSAN POTKAT



4 karitsan potkaa

marinadi:

10 valkosipulin kynttä
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
sitruunan kuorta
suolaa
1 dl vahvaa espressoa
oliiviöljyä












Laita potkat marinoitumaan jääkaappiin viimeistään edellisenä iltana.

Muista ottaa lampaat ajoissa huoneenlämpöön ennen paistoa.
 








pataan:

palsternakkaa
porkkanaa
valkosipulin kynsiä
mustapippureita
rosmariinikimppu
2 laakerinlehteä
3 dl punaviinia
2 dl vahvaa espressoa
vettä
voita paistamiseen





Ruskista potkat voissa. Siemaile punaviiniä. Lisää muut ainekset pataan, laita kansi päälle ja nosta pata 150 C asteiseen uuniin pitkäksi aikaa. Itse annoin olla noin viisi tuntia.

Keitä paistoliemi kasaan kastikkeeksi. Siivilöi. Minä sorruin lisäämään kermaa ja maku oli hurmaava.

Laita uunissa lisukkeeksi rosamundaviipaleita ja punajuurilohkoja, joiden pinnalle olet pirskotellut hyvää oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja tuoretta timjamia.































             TSATSIKI


3 dl turkkilaista maustamatonta
jogurttia
puolikas raastettu kurkku
valkosipulinkynsi
loraus sitruunanmehua
oliiviöljyä


Valuta kurkku hyvin ja myös jogurtti tarvittaessa. Sekoita kaikki ainekset yhteen.

Dippaile vaaleaan leipään tai syö lampaan kastikkeena.









Seitsemän vuotias tyttäreni oli yllätykseksi tehnyt herttaiset istumapaikkaliput - voi pikkumurua :)
                          





2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Löysin tänne ja mielistyin kauniisiin kuviin, blogisi näyttää tosi hyvältä!

KistiKoo kirjoitti...

Suuri kiitos Campasimpukka - hyvästä ruuasta on ihana ottaa kuvia ja muistella makuja myöhemmin. Nähdäänhän taas :)