KARITSAN POTKAT
4 karitsan potkaa
marinadi:
10 valkosipulin kynttä
tuoretta rosmariinia
tuoretta timjamia
sitruunan kuorta
suolaa
1 dl vahvaa espressoa
oliiviöljyä
Laita potkat marinoitumaan jääkaappiin viimeistään edellisenä iltana.
Muista ottaa lampaat ajoissa huoneenlämpöön ennen paistoa.
pataan:
palsternakkaa
porkkanaa
valkosipulin kynsiä
mustapippureita
rosmariinikimppu
2 laakerinlehteä
3 dl punaviinia
2 dl vahvaa espressoa
vettä
voita paistamiseen
Ruskista potkat voissa. Siemaile punaviiniä. Lisää muut ainekset pataan, laita kansi päälle ja nosta pata 150 C asteiseen uuniin pitkäksi aikaa. Itse annoin olla noin viisi tuntia.
Keitä paistoliemi kasaan kastikkeeksi. Siivilöi. Minä sorruin lisäämään kermaa ja maku oli hurmaava.
Laita uunissa lisukkeeksi rosamundaviipaleita ja punajuurilohkoja, joiden pinnalle olet pirskotellut hyvää oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja tuoretta timjamia.
TSATSIKI
3 dl turkkilaista maustamatonta
jogurttia
puolikas raastettu kurkku
valkosipulinkynsi
loraus sitruunanmehua
oliiviöljyä
Valuta kurkku hyvin ja myös jogurtti tarvittaessa. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
Dippaile vaaleaan leipään tai syö lampaan kastikkeena.
Seitsemän vuotias tyttäreni oli yllätykseksi tehnyt herttaiset istumapaikkaliput - voi pikkumurua :)
2 kommenttia:
Löysin tänne ja mielistyin kauniisiin kuviin, blogisi näyttää tosi hyvältä!
Suuri kiitos Campasimpukka - hyvästä ruuasta on ihana ottaa kuvia ja muistella makuja myöhemmin. Nähdäänhän taas :)
Lähetä kommentti